Gogosi din spuma de lapte

Printeaza

Gogosi din spuma de lapte din: branza, faina, ardamom, ulei, zahar, sofran.

Ingrediente:Gogosi_din_spuma_de_lapte

pentru aluat:

  • 500 g branza din 5 l lapte integral
  • 100 g faina
  • 1/4 lingurita cardamom macinat
  • ulei pentru prajit

pentru sirop:

  • 600 g zahar
  • 200 ml apa
  • putin sofran
  • 1/2 lingurita cardamom macinat

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte de pregătirea gogoşilor, se face brânza din lapte, de fapt o reducţie de lapte. Pentru aceasta, laptele integral se pune la fiert şi, când dă în fiert, se micşorează focul şi se lasă pe foc, amestecând din 10 în 10 minute. Se fierbe aşa timp de 2 ore până când laptele scade şi în vas rămâne un fel de spumă de lapte cu aspect de brânză.

A doua zi, se prepară siropul pentru care zahărul şi apa se aduc în punctul de fierbere, se fierbe 5 minute şi, după ce se ia de pe foc, se adaugă şofranul şi cardamomul.

Pentru aluat, se amestecă brânza de lapte, făina şi cardamomul până se obţine un fel de aluat nu foarte tare din care se formează bile.

Se prăjesc bilele în ulei până devin maronii şi, după ce se prăjesc toate, se asază într-un castron. Se toarnă siropul şi se lasă aşa pentru 2 ore.

Gogosi din spuma de lapte

Gogosi_din_spuma_de_lapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.