Trucuri pentru conserve

Printeaza
  • Evitaţi sarea iodată, deoarece poate înmuia murăturile.muraturi
  • Oţetul balsamic nu este indicat pentru murături, ci doar cel de 9°.
  • După ce ai deschis un borcan cu murături, este bine ca el să fie ţinut în frigider pentru a nu face mucegai după ce a luat aer.
  • Alege cu grijă castraveţii pentru murat, să fie proaspeţi şi tari, fără pete sau urme de lovituri.
  • Saramura castraveţilor va căpăta o aromă deosebită, dacă foloseşti crenguţe şi flori de mărar, în loc de frunzele obişnuite.
  • Umple borcanele cu soluţie până sus, să acoperi bine toţi castraveţii.
  • Conservele în ulei se păstrează bine la frigider, pentru că uleiul nu râncezeşte.
  • Conservanţii alimentari-există mai multe tipuri, în funcţie de tipul de conservă ce urmează a fi preparată. Astfel, aspirina se folosea în trecut, acum se apelează la conservanţii alimentari din comerţ.
  • Alegerea legumelor şi a fructelor pentru conservare: Indiferent de tipul de conservă, alegerea fructelor şi a legumelor este foarte importantă. Aşadar, se aleg fructele şi legumele de sezon, coapte dar ferme, fără părţi vătămate. Textura trebuie să fie fermă, fapt ce denotă un miez sănătos. Fructele sau legumele alese trebuie să fie cam de aceeaşi mărime, acest lucru asigurându-le o conservare uniformă dacă vorbim de murat sau de compot.
  • Pregătirea legumelor şi a fructelor: Acestea trebuie spălate bine, sub jet de apă rece, înainte de conservare. Pentru compoturi şi gemuri, se poate opta pentru curăţarea fructelor, scoaterea sâmburilor şi a cotoarelor. De asemenea, fructele şi legumele se pot opări înainte de conservare, procedeu recomandat mai ales pentru murat şi congelat.
  • Pregătirea recipientelor (borcane, bidoane, butoaie): Vasele pentru conservele preparate în casă sunt extrem de importante şi contribuie la păstrarea în condiţii bune a acestora. Deci trebuie să fie foarte curate, cu capace ce se închid ermetic (pentru butoaie, borcane) sau care să permită aşezarea celofanului şi prinderea lui.
  • Pentru congelare, se aleg pungi speciale, dintr-un plastic mai gros, cu sistem de închidere etanş (sunt asemănătoare cu cele pentru marinare). Tot pentru congelare, este importantă şi porţionarea alimentelor în porţii mai mici, uşor de folosit la o singură masă. Din momentul în care aţi dezgheţat una din pungi, aceasta nu se mai congelează, prin urmare trebuie consumată.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.