Peste inabusit cu praz si fenel
PrinteazaPeste inabusit cu praz si fenel din: dorada, fenel, praz, lamaie, unt, vin, curry, sare grunjoasa, piper alb, anason.
- 2 dorada regala medie
- 1 bulb fenel mare
- 2 fire praz
- 1 lamaie
- 100 g unt
- 100 ml vin
- 2 lingurite curry
- sare grunjoasa
- piper alb
- anason (optional)
Mod de preparare:
Taie lamâia în două pe lungime şi apoi feliuţe. După ce ai curăţat, spălat şi zvântat peştii, freacă-i cu câte o feliuţă de lămâie şi apoi cu sare grunjoasă şi piper-interior şi exterior.
Taie fenelul în două şi apoi taie felii groase de jumătate de centimetru. Taie prazul mărunt. Cu câteva felii de fennel umple cavităţile peştilor. Pisează anasonul şi amestecă-l în unt împreună cu curry-ul.
Confecţionează două “papiote” din folie de aluminiu astfel: pune folia în două, astfel încât dublura să depăşească peştele cu câte o palmă la ambele capete.
Pe tava cuptorului formează un pat de legume în mijlocul foliei: unge întâi cu puţin unt şi presară prazul şi feliile de fennel.
Unge bine peştii cu unt şi apoi crestează-i de trei ori pe fiecare parte, împănează-i cu felii de lămâie. Ridică marginile foliei pentru a putea turna vinul. Inchide papiotele începând de la capete şi continuând cu îndoitura longitudinală (cât mai pe mijloc).
Strânge bine îmbinările pentru a nu permite aburului să iasă.
Tine la cuptor 25-30 minute la foc mediu. După ce vei tăia folia cu foarfecă se poate servi direct în folie sau se pot scoate fileurile – tăind mai întâi pielea de pe spinare (cu o spatulă de tort) – apoi legumele, stropind totul cu sosul rămas în folie.
Peste inabusit cu praz si fenel
Pofta buna!
Arata demential pestele asta