Salată de fasole boabe cu ceapa rosie cu gogosar
PrinteazaSalată de fasole boabe cu ceapa rosie cu gogosar din: fasole boabe, gogosar, ceapa rosie, patrunjel, bicarbonat, frunze de salata, suc de lamaie, ulei, sare, piper.
- 500 g fasole boabe
- un gogosar
- o ceapa rosie
- o legatura patrunjel
- un varf cutit bicarbonat
- 2-3 frunze salata
- sucul unei lamai
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de preparare se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge si se pune la fiert cu apă rece si un pic de bicarbonat. In funcţie de vechimea boabelor, se lasă la fert în jur de o oră.
Fasolea se scurge si se lasă să se răcească. Apoi, se amestecă bine cu gogosarul tăiat cubuleţe, salata tăiată mărunt şi ceapa frecată cu un pic de sare.
Se adaugă suc strecurat de lămâie, ulei, pătrunjel tocat si se amestecă, potrivind gustul de sare si piper. Se dă la rece 30 de minute înainte de a o servi.
Salată de fasole boabe cu ceapa rosie cu gogosar
Pofta buna!