Tochitura cu mamaliga de cartofi si lapte acru de casa
PrinteazaTochitura cu mamaliga de cartofi si lapte acru de casa
- carne de porc afumată
- cartofi albi
- mălai
- ou
- brânză de burduf
- lapte acru
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu untură aşezi bucăţi de carne afumată şi torni şi 1 pahar cu apă rece. Laşi carnea să fiarbă în untură şi între timp pregăteşti mămăliga.
Pentru aceasta pui la fiert cartofi curăţaţi şi tăiaţi cuburi şi după ce aceştia au fiert bine, torni mălaiul ca la o mămăligă normală. Prin amestecarea mălaiului se sfărâmă şi cartofii.
Noi servim tochitura pe un suport de lemn, cu ou ochi şi brânză de burduf, iar alături aducem lapte acru din care ia fiecare cu lingura.
Tochitură cu mămăligă de cartofi si lapte acru de casa
Poftă bună!