Cocos in vin cu bacon si ciuperci
PrinteazaCocos in vin cu bacon si ciuperci din: cocos, vin rosu, bacon, ciuperci, supa de vita, coniac, ceapa, morcovi, usturoi, cimbru, foi de dafin,foi de patrunjel, piper boabe, faina, sare, piper macinat.
- un cocos de 2,5-3 kg
- un litru de vin rosu
- 250 g bacon
- 250 g ciuperci albe
- 500 ml supa de vita concentrat
- 50 ml coniac
- o ceapa
- 2 morcovi
- 2 catei de usturoi
- un manunchi cimbru cu 2 foi de dafin si patrunjel
- o lingura piper boabe
- 3 linguri ulei
- o lingura cu varf faina
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Pasărea curăţată, spălată şi porţionată se pune de cu seara la marinat în vin cu ceapa tăiată inele şi morcovii rondele.
Se adaugă boabele de piper şi mănunchiul de plante aromatice. Se acoperă şi se lasă o noapte la frigider.
A doua zi, carnea se scoate şi se şterge. în cratiţa de fiert se încinge uleiul şi se rumeneşte carnea.
Se scoate carnea şi în acelaşi ulei se pun legumele. Se lasă 5 minute, se adaugă făina şi se amestecă bine.
Se repune carnea în cratiţă şi se adaugă şi usturoiul tăiat, coniacul, vinul si supa din concentrat, se potriveşte de sare si piper si, după ce ajunge la punctul de fierbere, se diminuează focul. Se lasă să fiarbă la foc mic două ore si jumătate.
Ciupercile se călesc cu baconul aproximativ 10 minute şi se adaugă peste carne cu 15 minute înainte de a fi gata.
Cocos in vin cu bacon si ciuperci
Pofta buna!