Supa de ardei copti cu busuioc
PrinteazaSupa de ardei copti cu busuioc din: ardei, ceapa, morcov, telina, rosii, usturoi, iaurt, busuioc, unt, sare, otet balsamic.
- 1 kg ardei (rosii, galbeni, portocalii)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 telina
- 2-3 rosii
- 1 catel de usturoi
- 1-2 bborcanele iaurt
- busuioc
- 1 lingurita unt
- sare
- otet balsamic
Mod de preparare:
Coci ardeii, ii presari cu sare si ii lasi acoperiti pentru un sfert de ora. Apoi îi cureţi de coji, seminţe şi cotoare şi îi pui într-un vas. Toci usturoiul şi ceapa şi le sotezi în unt încins, iar când ceapa a devenit sticloasă, adaugi legumele tăiate bucăţi.
Torni apoi 500 ml apă, pui un praf de sare şi laşi să dea în câteva clocote, Când legumele sunt fierte, le scoţi cu o spumieră şi le pui într-un blender, împreună cu ardeii copţi curăţaţi şi sosul lăsat de ei. Mixezi de câteva ori si diluezi cu apa de la fiert.
Adaugi iaurtul bine scurs, potriveşti gustul de sare şi adaugi 1-2 linguriţe cu oţet balsamic, pentru un gust mai acrişor sau un praf de chili, pentru un gust mai picant. Serveşti supa cu busuioc proaspăt, presărat deasupra.
Supa de ardei copti cu busuioc
Pofta buna!