Salata de dovleci si morcovi
PrinteazaSalata de dovleci si morcovi din: dovlecel, morcovi, mix de salata, rosii, sparanghel, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, unt, ulei.
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 pachet mix de salata
- 4 rosii
- 2-3 bucati de sparanghel
- sare
- piper
- ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- 1 lingura de unt
- 1 lingura de ulei
Mod de preparare:
Puj mixul de salată într-un bol mare. Speli bine, sub jet de apă, morcovii şi dovleceii, apoi îi tai fâşii pe lung. De la sparanghel îndepărtezi partea lemnoasă şi îl speli. Incingi lingura de unt şi pe cea de ulei.
Pui pe rând fâşiile, de dovlecei şi de morcovi, le laşi aproximativ 1 minut pe o parte şi pe cealaltă, apoi le scoţi pe şerveţele absorbante.
Sparanghelul îl fierbi 10 minute în apă cu sare şi îl scoţi în apă rece. îl ţii puţin, îl frigi rapid în tigaie şi îl pui pe şerveţel absorbant.
Faci o vinegretă din zeama de lămâie şi uleiul de măsline extravirgin, potriveşti de sare şi de piper şi amesteci energic. Pui în bol legumele prăjite şi amesteci.
Roşiile le speli, le îndepărtezi cotorul şi le tai în două, apoi le adaugi în bol şi amesteci. Torni vinegretă, amesteci să se combine aromele şi serveşti.
Salata de dovleci si morcovi
Pofta buna!