Coltunasi la cuptor

Printeaza

Coltunasi la cuptor din: oua, faina, apa, carne de curcan, ciuperci, ceapa, sare, piper, ulei, supa de legume, unt.

Ingrediente:Coltunasi_la_cuptor

pentru aluat:

  • 6 oua
  • faina cat cuprinde
  • 5-6 linguri de apa

pentru umplutura:

  • 500 g carne de curcan, taiata cubulete
  • 200 g ciuperci taiate marunt
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cana de supa de legume sau de pui
  • unt, pentru uns tava
  • 1 ou batut

 

Mod de preparare:

Cerni făina şi o pui într-un vas. Adaugi ouăle şi apa, apoi frămânţi pâ­nă obţii un aluat elastic. Presari făină pe o planşetă şi întinzi cu un sucitor aluatul de aproximativ 2 mm grosime.

Cu gura unui pahar decu­pezi cerculeţe din aluat pe care le laşi pe planşetă.

Pentru umplutură, încingi uleiul într-o tigaie şi pui cubuleţele de carne. Le frigi bine pe toate părţile şi le dai deoparte.

Adaugi ceapa tocată şi o căleşti până devine sticloasă, apoi ciupercile şi laşi până scade apa. Pui înapoi bu­căţile de carne, torni supa fierbinte şi laşi la fiert.

Potriveşti de sare şi piper şi, când a scăzut zeama şi s-a fiert carnea, opreşti focul. Pui pe fiecare cerculeţ de cocă câte o linguriţă de umplutură, îndoi, îţi înmoi degetele în apă şi lipeşti coca. Repeţi până termini ingredi­entele.

Ungi tava cu unt şi presari făină. Aşezi colţunaşii formaţi, îi ungi cu ou bătut şi îi dai la cuptorul încins. După ce s-au rumenit îi scoţi. îi servesti calzi sau reci.

Coltunasi la cuptor

Coltunasi_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.