Tort cu biscuiti si mere din: biscuiti, mere, nuci, scortisoara, stafide, zahar. Ingrediente: 400 g biscuiţi 7 mere 100 g nuci scorţişoară coajă de lămâie 100 g stafide zahăr pudră Mod de preparare: Biscuiţii se fărâmiţează, se amestecă cu merele curăţate date pe răzătoarea mare. Se adaugă nucile măcinate, scorţişoara, 2 linguri de zahăr, […]
Tort cu mere, portocale si kiwi
PrinteazaTort cu mere din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa rece, zahar vanilat, coaja de lamaie, rom, portocale, kiwi, frisca.
- 10 mere
- 6 linguri zahar
- 75 g unt
pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 6 linguri apa rece
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
pentru sirop:
- 100 g zahar
- 100 ml apa
- 2 linguri rom
pentru decor:
- portocale si kiwi
- 400 g frisca
Mod de preparare:
Cureţi merele de coajă şi le scobeşti cu ajutorul unui cuţit ascuţit.
Le pui 5 minute în apă clocotită, cu puţină sare. Scoţi merele şi le laşi la scurs, timp în care pui zahărul într-o cratiţă cu pereţii înalţi şi îl laşi să se caramelizeze până când devine arămiu.
Adaugi untul şi îl întinzi pe toată suprafaţa cratiţei. Laşi puţin să se răcească, după care aşezi unele lângă altele merele scurse.
Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi apa rece, adaugi treptat gălbenuşurile, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi făina.
Omogenizezi cu mişcări uşoare, verticale, apoi întinzi spuma peste merele din cratiţă şi dai la cuptor.
Când este gata, laşi blatul să se răcească, apoi îl însiporezi şi îl serveşti decorat cu frişcă din abundenţă şi fructe.
Tort cu mere, portocale si kiwi
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort cu mere caramelizate
Tort cu mere caramelizate din: oua, faina, zahar, mere, zahar vanilat, crema de vanilie, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri de făină 6 linguri de zahăr Iti mai trebuie: 1 cană zahăr 1 kg mere zemoase 1 plic zahăr vanilat 2 linguri zahăr 1 plic cremă de vanilie pentru prăjituri frişcă pentru ornat […]
Pofta buna!