Brioşe delicioase cu legume
PrinteazaBrioşe delicioase cu legume din: mazare, branza feta, oua, parmezan, faina, praf de copt, ulei de masline, ardei capia, otet, zahar, marar, sare, piper, salata verde, usturoi, castraveti verzi.
- 100 g mazare
- 100 g branza feta
- 3 oua
- 80 g parmezan
- 150 g faina
- o jumatate de pliculet cu praf de copt
- 120 ml ulei de masline
- 500 g ardei capia copti
- o lingura cu otet
- 5 g zahar
- marar
- sare
- piper
- salata verde
- usturoi
- castarveti verzi
Mod de preparare:
Mazărea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune la răcit într-un vas. Se adaugă brânza feta sfărâmată sau tăiată cubuleţe, parmezanul ras, mărar tocat, sare şi piper după gust. Se toarnă 80 ml de ulei, se adaugă praful de copt şi ouăle mixate separat până şi-au dublat volumul.
Se adaugă făina, se amestecă şi compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă cu forme de brioşe unsă cu ulei. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20-25 de minute, având grijă să nu se ardă.
Ardeii capia se curăţă de seminţe şi coajă, se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii subţiri. Se pun într-un bol cu restul de ulei, zahărul tos, oţetul, sare şi piper după gust. Se adaugă mărar tocat, se amestecă şi se servesc alături de brioşele calde sau reci.
Pe langa ardei capia copti, se mai pot adauga castraveti vezri, usturoi si salata verde.
Brioşe delicioase cu legume
Pofta buna!