Tocăniţă de porc cu dovlecei
PrinteazaTocăniţă de porc cu dovlecei din: carne de porc, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ulei, pasta de rosii, broccoli, sare, piper.
- 600 g carne de porc
- 3 cepe potrivite
- 4 catei de usturoi
- 5 rosii
- 4 ardei
- 4 linguri ulei
- 2 linguri pasta de rosii
- 450 g broccoli
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în cubuleţe. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt, încingi uleiul şi înăbuşi carnea, iar când toate cuburile şi-au schimbat culoarea, pui ceapa şi usturoiul şi le înăbuşi împreună până când devin aurii.
Stingi cu 2 polonice de apă fierbinte şi le laşi să fiarbă înăbuşit, de preferinţă la foc mic, amestecând din când în când.
Intre timp, cureţi ardeii şi roşiile decojite. Le tai în cubuleţe şi le pui să fiarbă împreună cu carnea, când aceasta s-a pătruns. Continui fierberea la foc mic, până se leagă sosul. 3Spre final, pui pasta de roşii şi bucheţelele de broccoli, care nu trebuie să fiarbă mai mult de 5 minute, întrucât îşi pierd din vitamine.
Potriveşti de sare şi piper, stingi focul şi mai laşi tocana acoperită 10 minute, după care o poţi oferi spre consum.
Tocăniţă de porc cu dovlecei
Pofta buna!
Foarte buna tocanita de porc