Pachetele cu prune si miere

Printeaza

Pachetele cu prune si miere din: aluat de foitaj, prune, smochine, zahar tos, migdale, miez de nuca, zahar vanilinat, stafide, scortisoara, anason, cuisoare, miere, frisca.

Ingrediente:Pachetele_cu_prune_si_miere

  • doua foi aluat de foitaj
  • 500 g prune
  • 300 g smochine
  • 60 g zahar tos
  • 100 g migdale
  • 100 g miez de nuca
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • 50 g stafide
  • scortisoara
  • o steluta de anason
  • doua cuisoare
  • 100 ml miere
  • 400 ml frisca

 

Mod de preparare:

Prunele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie cuburi. Smochinele se spală, se taie cuburi şi se pun lângă prune. Se pun fructele într-o crăticioară, se adaugă zahărul tos şi jumătate de linguriţă cu scorţişoară, steluţa de anason, stafidele şi cuişoarele.

Se fierbe totul la foc mediu până ce fructele s-au înmuiat şi au căpătat aspectul de dulceaţă. Se iau de pe foc, se lasă să se răcească, se adaugă migdalele şi miezul de nucă tocate şi se amestecă.

Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă, apoi se taie pătrate potrivit de mari.

Se udă marginile cu apă, se pune în mijloc compoziţia de fructe, se unesc colţurile şi se presează ca să se lipească. Se întorc cu partea lipită în jos, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu până devin aurii, se scot şi se lasă să se răcească.

Pachetele cu prune si miere

Pachetele_cu_prune_si_miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.