Desert cu sos
PrinteazaDesert cu sos din: faina, unt, smantana, mere, zahar, apa.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 375 g de faina
- 100 ml unt, la temperatura camerei
- 2 linguri smantana
pentru umplutura:
- 6 mere mari, zemoase
- 50 g zahar
- 2 linguri unt
- 2 mere mari, fainoase
- 60 ml apa
Mod de preparare:
Omogenizezi foarte bine ingredientele pentru aluat şi laşi deoparte un sfert din acesta.
Aşezi aluatul într-o formă de tartă, ridicându-l şi pe marginile acesteia.
Dai la cuptor pentru un sfert de oră. Cureţi merele zemoase de coajă, le scoţi cotorul şi căsuţa cu seminţe şi le tai mărunt.
Pui într-un vas pe foc merele, apa, zahărul şi untul, amestecând din când în când, până devin ca un sos.
Torni peste tarta din cuptor. Merele făinoase le cureţi ca pe cele zemoase şi le tai pătrăţele.
Le pui peste sos. Aluatul rămas îl întinzi şi îl tai fâşii şi formezi cu el, deasupra merelor, un grilaj.
Dai la cuptor pentru încă 20 de minute. După ce s-a răcit puţin, presari zahăr.
Desert cu sos
Pofta buna!