Clatite marocane
PrinteazaClatite marocane din: faina, gris, apa calduta, drojdie, praf de copt, sare, ou, ulei, unt, miere.
- o masura faina
- o masura gris fin
- 3 masuri apa calduta
- o lingura drojdie proaspata
- un plic praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- un ou
pentru prajit:
- ulei
pentru servit:
- unt
- miere
Mod de preparare:
Grişul, sarea şi făina se amestecă si li se adaugă oul, drojdia, praful de copt si apa călduţă.Se amestecă cu telul si apoi se toarnă în bolul unui mixer. Se amestecă bine si se lasă la crescut pentru 30 de minute.
Intr-o tigaie încinsă si unsă cu foarte puţin ulei se pune cu polonicul câte o măsură. Se întinde si se coace numai pe o parte. Imediat ce apar găurile si clătita este coaptă pe o parte se scoate.
Se separă clătitele pentru a nu se lipi una de alta. Se servesc cu unt si miere.
Clatite marocane
Pofta buna!