Ardei umpluti cu carne tocata in sos
PrinteazaArdei umpluti cu carne tocata in sos din: carne tocata, ardei grasi, rosii, orez, ceapa, praz, patrunjel, marar, oua, sare, piper, foi de dafin, folie de aluminiu, ulei.
- 1 kg carne tocata
- 8 ardei grasi
- 8 rosii
- 100 g orez
- 2 cepe
- 1 praz
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 2 oua
- sare
- piper
pentru sos:
- 10 rosii
- 2-3 foi de dafin, optional
- 1 crenguta rozmarin
- sare
- piper
- folie de aluminiu
- ulei pentru uns vasul
Mod de preparare:
Speli orezul şi toci verdeaţa şi ceapa. Cureţi primele două foi la praz, îl toci, îl speli în strecurătoare, apoi îl laşi la scurs. Incorporezi carnea cu verdeaţa, legumele, orezul, sarea şi cu piperul.
Pui ouăle în compoziţie, amestecând continuu. Umpli legumele şi le pui într-un vas, uns cu ulei.
Pentru sos, speli roşiile, le pui câteva secunde în apă opărită, le descojeşti, apoi le dai prin râzătoare. Sosul îl torni peste legume, apoi le acoperi cu codiţele păstrate.
Potriveşti sosul de sare şi piper, pui frunzele de dafin şi crenguţa de rozmarin.
Acoperi vasul cu folie de aluminiu , îl introduci în cuptorul încins pentru o oră, apoi dai deoparte folia de aluminiu.
Laşi vasul până când legumele se rumenesc frumos.
Ardei umpluti cu carne tocata in sos
Pofta buna!