Cozonac glasat
PrinteazaCozonac glasat
- 53o g făină
- 120 ml lapte
- 120 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 75 g zahăr
- 1 linguriţă sare
- 30 g drojdie
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 75 g stafide
- 1 cană de zahăr
- cubuleţe de coajă de portocală din dulceaţă
- 1 albuş si 4 linguri zahăr pudră pentru glazură
Mod de preparare:
Amesteci jumătate de cană de făină (135 g) cu drojdia şi o jumătate de cană de apă călduţă, amesteci şi o laşi la cald 15 minute ca să crească. Torni maiaua peste făină, amesteci puţin, apoi adaugi pe rând zahărul, gălbenuşurile, sare şi laptele călduţ.
Frămânţi aluatul după ce ai adăugat fiecare ingredient şi la urmă încorporezi 100 g unt moale. Laşi aluatul la crescut pentru o oră, într-un loc cald. După ce a dospit aluatul, îl întinzi într-o foaie, o ungi cu untul rămas, pui cubuleţele de coajă de portocale din dulceaţă şi stafidele.
Rulezi apoi aluatul şi îl tai în lungime pe jumătate. împleteşti repede cele două părţi, le uneşti la capete ca să formezi o coroniţă. Laşi cozonacul deoparte 30 de minute, apoi îl dai la cuptor pentru 50 de minute.
In acest timp, amesteci albusul cu zaharul, sare sa le bati spuma si ungi cozonacul dupa ce-l scoti din cuptor.
Cozonac glasat
Poftă bună!
O sa incerc reteta asta de cozonac de Craciun; sper sa-mi iasa.