Halva clasica

Printeaza

Halva clasica din: seminte decojite de floarea soarelui, susan, miere, unt de cacal.

Ingrediente:Halva_clasica

  • 500 g seminte decojite de floarea soarelui
  • 120 g susan
  • 250 ml miere
  • 50 g unt de cacao alimentar

 

Mod de preparare:

Seminţele de floarea-soarelui foarte bine uscate, dar nu coapte în cuptor, se râşnesc, împreună cu susanul.

Apoi, pentru a obţine un produs final foarte fin, se cern. Praful obţinut se amestecă cu mierea.

Se topeşte untul de cacao şi se toarnă amestecând rapid.

Se pune halvaua într-o formă care se dă la congelator pentru 4 ore şi apoi se taie.

Halva clasica

Halva_clasica

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce buna era halvaua pe vremea mea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.