Dovleac în caramel
PrinteazaDovleac în caramel din: unt, zahar, pulpa de dovleac, suc de ananas, ananas, felii de lamaie, piscoturi, cereale, frisca.
Ingrediente:
- 70 g unt
- 3 linguri zahar
- 300 g pulpa de dovleac
- 50 ml suc de ananas
- felii de ananas din comot
- felii de lamaie
ornat:
- piscoturi
- cereale
- frisca
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o crăticioară şi se lasă să se dizolve înăuntru 2 linguri de zahăr.
Se adaugă apoi pulpa de dovleac tăiată cuburi şi se prăjeşte puţin.
Se stinge cu suc de ananas. Se adaugă feliile de lămâie şi de ananas şi se fierb până ce se înmoaie.
Se pudrează cu zahăr şi se aşază pe grătarul cuptorului; se lasă să se caramelizeze.
Se serveşte cald sau rece, ornat cu biscuiţi, fursecuri, cereale, eventual frişcă bătută.
Dovleac în caramel
Pofta buna!