Andive cu spanac şi sos
PrinteazaAndive cu spanac şi sos din: andive, conopida, lapte, smantana, branza de vaci, cascaval, spanac, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare, piper, miez de nuca, migdale.
- 4 andive
- o conopida mica
- 400 ml lapte
- 200 ml smantana
- 200 g branza de vaci
- 100 g cascaval
- patrunjel
- 500 g spanac
- 3 catei de usturoi
- o ceapa alba
- 100 ml ulei de masline
- o lamaie
- sare
- piper
- miez de nuca
- migdale
Mod de preparare:
Conopida se rupe bucheţele, se spală, se fierbe în apă cu sare şi se pune într-o strecurătoare, într-o oală se pun la fiert 200 ml lapte dulce cu puţină sare şi piper. Când a dat în clocot se ia de pe foc, se adaugă brânza de vaci şi caşcavalul ras, o legătură de pătrunjel tocat după gust şi un căţel de usturoi pisat.
Se amestecă, se răceşte şi se adaugă smântână. Andivele se spală, se desfac frunză cu frunză sau se taie în jumătăţi şi se pun la fiert în apă cu sare şi suc de lămâie. Se lasă cinci minute, se scot cu o spumieră şi se pun pe un platou. Ceapa şi usturoiul rămas se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se călesc în uleiul de măsline, se adaugă spanacul tocat mărunt, sare şi piper. Se adaugă laptele dulce, se fierbe zece minute şi se serveşte alături de andivele fierte şi sosul de conopidă.
La sosul de conopida se mai pot adauga migdale sau miez de nuca tocat.
Andive cu spanac şi sos
Pofta buna!