Ruladă umplută cu cremă de castane
PrinteazaRuladă umplută cu cremă de castane din: faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, galbenusuri, castane, gem de caise, ciocolata.
- 300 g faina
- sare
- 20 g drojdie
- 50 g zahar
- 150 ml lapte
- 30 g unt
- 2 galbenusuri
- 300 g castane comestibile decojite
- 1/2 borcan gem de caise
- 3 linguri ciocolata topita
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un castron, cu un praf de sare. Se face o gropiţă la mijloc, unde se aşază drojdia zdrobită, zahărul şi puţin lapte. Se lasă să crească la căldură, apoi se adaugă untul topit, restul de lapte şi gălbenuşurile. Se adaugă în compoziţia de aluat şi se frământă. Se acoperă aluatul cu un prosop curat şi se lasă să crească la căldură.
Se macină castanele decojite şi se adaugă gem (dacă nu sunt suficient de moi castanele, se lasă să se înmoaie în lapte, se dau în clocot şi se scurg). Se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină şi se unge cu crema de castane.
Se rulează şi se aşază într-o formă unsă cu unt şi se mai lasă să crească puţin. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se coace 30 min. Apoi se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească şi se decorează cu ciocolată topită.
Ruladă umplută cu cremă de castane
Pofta buna!