Desert cu fistic si migdale
PrinteazaDesert cu fistic si migdale din: gris, unt, nuci, stafide aurii, cardamom, apa, zahar, fistic, migdale.
- 250 g gris fin
- 60 g unt
- 40 g nuci
- 2 linguri stafide aurii
- 1/4 lingurita cardamom
pentru sirop:
- 750 ml apa
- 150 g zahar
pentru decor:
- fistic
- migdale
Mod de rpeparare:
Intr-o tigaie uscată, pe foc ,se pune grisul şi se amestecă bine cu lingura de lemn în timp ce grisul se coace si devine auriu. Apoi, se scoate din tigaie. In aceeaşi tigaie se pune untul care se lasă să se topească si apoi se adaugă nucile mărunţite, stafidele si cardamomul.
Se lasă aproximativ 2 minute pe foc, apoi se adaugă grisul şi se mai lasă pe foc 3 minute. După aceea, se dă deoparte. Se fierbe siropul din apă şi zahăr si apoi se toarnă peste gris şi nuci. Se amestecă până ce grisul absoarbe tot lichidul.
Se repartizează amestecul în forme individuale şi se decorează cu fistic şi migdale.
Desert cu fistic si migdale
Pofta buna!