Nuga cu alune de padure

Printeaza

Nuga cu alune de padure din: miere, albusuri, alune de padure, zahar, apa.

Ingrediente:Nuga_cu_alune_de_padure

  • 500 g miere
  • 8 albusuri
  • 750 g alune de padure
  • 500 g cuburi de zahar
  • 120 ml apa

 

Mod de preparare:

Se pune mierea la bain-marie şi se lasă aproximativ 3/4 de oră. în momentul în care devine lichidă, se adaugă albuşurile. Se amestecă încontinuu timp de 30 de minute până ce amestecul devine alb şi tare.

Apoi, zahărul si apa se pun pe foc pentru 10 minute. Siropul trebuie să fiarbă cu bule şi să se dezlipească de pereţii vasului.

Se adaugă în amestecul de miere cu albuşuri şi se continuă amestecarea. Apoi, se adaugă alunele de pădure prăjite înainte şi se amestecă încă 30 de minute.

Intr-o tavă se aşterne hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Se lasă 12 ore să se întărească, după care se taie batoane pentru servit.

 

Nuga cu alune de padure

Nuga_cu_alune_de_padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.