Foie Gras cu Sos de Trufe și Chutney de Fructe din: foie gras, sare, piper, trufe negre, ulei, zahar brun. În lumea culinară, foie gras-ul ocupă un loc de cinste, fiind apreciat pentru textura sa fină și gustul delicat. Acest preparat sofisticat, combinat cu un sos de trufe aromat și chutney de fructe, reprezintă o […]
Carne de vita cu linte
PrinteazaCarne de vita cu linte din: carne de vita, linte verde, rosii, ceapa, ghimbir, boia dulce, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare, piper, usturoi.
Ingrediente:
- 500-600 g carne de vita
- 300 g linte verde
- 3 rosii
- 2 cepe
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingura boia dulce
- ulei
- 2 foi de dafin
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- 3-4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Speli lintea, o lasa sa se inmoaie in apa rece, pentru 1/2 ora, dupa care o fierbi si o scurgi. Intre timp, cureţi ceapa şi usturoiul.
Speli carnea de vită, o tai în cuburi şi o rumeneşti pentru câteva minute, în ulei.
Cureţi ceapa şi usturoiul. Scoţi carnea din tigaie, în uleiul rămas, pui ceapa tocată peştişori, usturoiul tăiat în felii şi foile de dafin rupte în bucăţi. Decojeşti roşiile, le tai în cuburi şi le adaugi în tigaie.
Când legumele sunt pătrunse, adaugi în vas carnea de vită, 1 cană de apă fierbinte şi le laşi să fiarbă la foc mic.
Când carnea e aproape fiartă, pui lintea scursă, continui fierberea 15 de minute, la foc mediu, iar la sfârşit adaugi restul ingredientelor.
Carne de vita cu linte
Pofta buna!
Foie Gras cu Sos de Trufe și Chutney de Fructe