Friptura in crusta de parmezan
PrinteazaFriptura in crusta de parmezan din: boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de coriandru, scortisoara, ceapa, ulei, unt, mustar, patrunjel, sare, coaja de lamaie, parmezan, muchi de vitel, spanac, fulgi de migdale, unt, salata verde, usturoi, parmezan.
- 2 lingurite boabe de piper negru
- 1 lingurita boabe de ienibahar
- 1/2 lingurita boabe de coriandru
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita ulei
- 130 g unt
- 1 lingurita mustar iute
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
- 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
- 40 g parmezan
- 4 steakuri de muschi de vitel (a 200 g)
- 1 lingura ulei
- 100 g spanac
- sare
- 1 lingura fulgi de migdale
- 100 g unt
- 60 g salata verde sau fetica
- 1/2 catel de usturoi
- 2 lingurite parmezan ras
Mod de preparare:
Se pisează boabele de piper şi se amestecă împreună cu scorţişoara.
Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei. Se bate untul şi se adaugă muştar, ceapă, pătrunjel, sare, piper, coajă de lămâie şi mirodenii.
Se înglobează parmezanul şi se rulează. Se dă la frigider.
Se încălzeşte cuptorul la 100°C. Se prăjesc fripturile în ule’i; se lasă să se coacă la cuptor cca 40 min.
Se opăreşte spanacul în apă cu sare, apoi se toacă. Se rumenesc migdalele şi untul.
Se pasează toate cu salata verde, usturoiul şi parmezanul.
Se sărează, se piperează şi se dă la frigider. Se condimentează fripturile şi se ung cu pesto.
Se taie felii compoziţia de unt aromat şi se aşază câte o felie pe fiecare friptură. Se coace cca 5 minute.
Friptura in crusta de parmezan
Pofta buna!