Tarta cu dovlecei, vinete si branza
PrinteazaTarta cu dovlecei, vinete si branza din: ulei de masline, bulgur, supa de pasare, vanata, dovlecei, sare, usturoi, oua, iaurt, piper, chimen, suc de lamaie, branza feta, ceapa verde.
- 2 linguri ulei de masline
- 3/4 cana bulgur
- 1 cana supa de pasare
- 1 vanata taiata felii
- 300 g dovlecei taiati felii subtiri
- sare
- 3 catei de usturoi
- 5 oua
- 125 g iaurt
- piper
- chimen
- 2 lingurite suc de lamaie
- 150 g branza feta
- 1 ceapa verde tocata
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie cu pereţi înalţi, se adaugă bulgurul şi se prăjeşte 2 min. Se stinge cu supă şi se acoperă cu un capac; se lasă să fiarbă 7 min. Se ia de pe foc şi se lasă să se odihnească sub capac 10 min. Se lasă apoi să se răcească.
Se sărează feliile de dovlecei şi de vinete şi se lasă să se odihnească cca 15 min. Se scurg apoi de zeamă, se şterg cu prosoape de hârtie şi se prăjesc într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime.
Se pisează usturoiul cu sare. Se bat ouăle cu iaurt şi se adaugă usturoi, piper, chimen şi suc de lămâie. Se taie feta cuburi.
Se unge cu ulei o formă de tort (cca 22 cm diametru) şi se tapetează cu pesmet. Se aşază înăuntru un strat subţire de bulgur, apoi se presară jumătate din cantitatea de ceapă şi brânza tăiată cuburi. Se aşază un strat de felii de legume, dovleceii alternând cu vinetele. Se toarnă puţină compoziţie de ou.
Deasupra se repartizează un strat din restul de bulgur, peste care se mai aşază un strat de felii de legume. Se presară restul de ceapă şi de brânză şi se toarnă restul de ou. Se coace 40- 45 min. în cuptorul încins la 180 °C (tarta se acoperă eventual cu folie de aluminiu, ca să nu se ardă).
Tarta cu dovlecei, vinete si branza
Pofta buna!