Placinta cu ghebe si carne
PrinteazaPlacinta cu ghebe si carne
- 300 g untură (sau margarină)
- 300 ml apă călduţă
- drojdie cât o nucă
- 750 g făină
- sare
Pentru umplutură ai nevoia de:
- 300 g carne de viţel
- 400 g ghebe (de la congelator)
- 5 cepe mari
- 1/2 cană de orez
- 3 ouă
- 1 legături mărar
- 1 legătură pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Pui sa se înmoaie orezul într-o cană cu apă, de seara până dimineaţa, când îl dai într-un clocot. Amesteci bine toate ingredientele până obţii un aluat elasic şi-l laşi la crescut 30 de minute.
Intre timp, pregăteşti umplutura: cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşt bine. Treci apoi carnea şi ghebele prin maşina de tocat şi le amesteci cu ceapa, ouăle, orezul înmuiat, verdeaţa tocată, sare şi piper după gust.
Când aluatul a crescut întinzi o foaie subţire mai mare cu care îmbraci o tavă unsă cu margarină, presari pesmet, pui umplutura, presari pesmet încă o dată şi aşezi o altă foaie de aluat pe care o înţepi puţin cu furculiţa ca să se coacă plăcinta mai bine. O dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute.
Plăcintă cu ghebe si carne
Poftă bună!
Tare buna placinta cu ghebe.