Placinta cu ghebe si carne

Printeaza

 Placinta cu ghebe si carne

Ingrediente:Placinta cu ghebe si carne

  • 300 g untură (sau margarină)
  • 300 ml apă călduţă
  • drojdie cât o nucă
  • 750 g făină
  • sare

Pentru umplutură ai nevoia de:

  • 300 g carne de viţel
  • 400 g ghebe (de la congelator)
  • 5 cepe mari
  • 1/2 cană de orez
  • 3 ouă
  • 1 legături mărar
  • 1 legătură pătrun­jel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Pui sa se înmoaie orezul într-o cană cu apă, de seara până dimineaţa, când îl dai într-un clocot. Amesteci bine toate ingredientele până obţii un aluat elasic şi-l laşi la crescut 30 de minute.

Intre timp, pregăteşti umplu­tura: cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşt bine. Treci apoi carnea şi ghebele prin maşina de tocat şi le amesteci cu ceapa, ouăle, orezul  înmuiat, verdeaţa tocată, sare şi piper după gust.

Când aluatul a crescut întinzi o foaie subţire mai mare cu care îmbraci o tavă unsă cu margarină, presari pesmet, pui umplutura, presari pesmet încă o dată şi aşezi o altă foaie de aluat pe care o înţepi puţin cu furculiţa ca să se coacă plăcinta mai bine. O dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute.

Plăcintă cu ghebe si carne

Placinta cu ghebe si carne

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Tare buna placinta cu ghebe.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.