Friptura ungureasca
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de vita cu: ulei, vinete, cartofi, unt, ceapa, boia dulce, ardei gras, paste de tomate.
Ingrediente:
- 800 g muşchi de vită
- 150 ml ulei
- 2 vinete
- 500 g cartofi
- 40 g unt
- 3 cepe
- 1 linguriţă boia dulce
- 4 ardei graşi
- 2 linguri pastă de tomate
Mod de preparare:
Tai muşchiul de vită în felii groase, coci ardeiul, apoi îl cureţi, după cane îl tai bucăţele. Fierbi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi ungi cu unt. Presari feliile de carne cu sare şi boia, după care le înăbuşi în ulei împreună cu ardeii copţi şi cu pasta de tomate.
Cureţi vinetele şi le tai rondele, după care le prăjeşti în ulei. Aşezi feliile de carne pe platou, peste ele pui rondele de vinete şi lângă aşezi cartofii. Stropeşti totul cu sos de la prăjit.
Friptura ungureasca
Pofta buna!