Africane cu frisca si ness

Printeaza

Africane cu frisca si ness din: smantana dulce, oua, mess, cacao, zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom.

 

Ingrediente:

  • 1 l smântână dulce
  • 2 ouă
  • 50 g ness
  • 200 g cacao
  • 300 g zahăr pudră
  • 300 g nuci pisate
  • 150 g pesmet
  • 100 ml lichior de cafea
  • esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Baţi smântână dulce cu 100 g zahăr, până rezultă frişca. Se adauga apoi ouăle şi restul de zahăr.

Adaugi nucile măcinate şi pesmetul. Amesteci foarte bine şi pui şi nessul. Pune apoi lichiorul şi esenţa de rom.

Ungi o tavă de yena cu unt, o tapetezi cu făină şi torni compoziţia.

Africane_cu_frisca_si_ness_03

Dai la cuptorul cu microunde timp de 30 de minute.

Scoţi din cuptor şi dai compoziţia la rece, iar după 30 de minute o tai în bucăţi.

Ornezi deasupra cu biscuiţi sfărâmaţi şi alune pisate.

Africane_cu_frisca_si_ness

Africane cu frisca si ness

Africane_cu_frisca_si_ness_02

Pofta buna!

 

 

 

 

Piept de pui marinat la gratar

Piept de pui marinat la gratar din: piept de pui, usturoi, sare, zahar, mustar, otet, suc de lime, suc de lamaie, ulei, piper. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui […]

Castraveți murați de vară – reteta simpla si gustoasa

Castraveți Murați de Vară din: castraveti proaspeti, usturoi, apa, otet alb, sare, zahar, boabe de piper negru, seminte de mustar, frunza de dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg de castraveți proaspeți 2-3 căței de usturoi 1 litru de apă 250 ml de oțet alb (6% aciditate) 2 linguri de sare 1 lingură de zahăr 1 linguriță […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.