Piept de pui marinat la gratar din: piept de pui, usturoi, sare, zahar, mustar, otet, suc de lime, suc de lamaie, ulei, piper. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui […]
Africane cu frisca si ness
PrinteazaAfricane cu frisca si ness din: smantana dulce, oua, mess, cacao, zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom.
Ingrediente:
- 1 l smântână dulce
- 2 ouă
- 50 g ness
- 200 g cacao
- 300 g zahăr pudră
- 300 g nuci pisate
- 150 g pesmet
- 100 ml lichior de cafea
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Baţi smântână dulce cu 100 g zahăr, până rezultă frişca. Se adauga apoi ouăle şi restul de zahăr.
Adaugi nucile măcinate şi pesmetul. Amesteci foarte bine şi pui şi nessul. Pune apoi lichiorul şi esenţa de rom.
Ungi o tavă de yena cu unt, o tapetezi cu făină şi torni compoziţia.
Dai la cuptorul cu microunde timp de 30 de minute.
Scoţi din cuptor şi dai compoziţia la rece, iar după 30 de minute o tai în bucăţi.
Ornezi deasupra cu biscuiţi sfărâmaţi şi alune pisate.
Africane cu frisca si ness
Pofta buna!
Castraveți murați de vară – reteta simpla si gustoasa
Castraveți Murați de Vară din: castraveti proaspeti, usturoi, apa, otet alb, sare, zahar, boabe de piper negru, seminte de mustar, frunza de dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg de castraveți proaspeți 2-3 căței de usturoi 1 litru de apă 250 ml de oțet alb (6% aciditate) 2 linguri de sare 1 lingură de zahăr 1 linguriță […]