Cum se pun castravetii in saramura pentru iarna
PrinteazaPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.
Castraveti murati cu ceapa si morcov
Castraveti murati din: castraveti, sare, zahar, otet, rondele de morcov, rondele de ceapa. Ingrediente: 4 borcane de 720 ml 1,4 kg de castarveti (350 g/borcan) 100 g sare (25 g/borcan) 200 g zahar (50/borcan) 400 ml otet (100ml/borcan) rondele de morcov si ceapa Mod de preparare: Se spală castraveţii, după care se aşează în…Read more »
Muraturi taranesti
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta zilei: Castraveti murati picanti…Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati picanti
Castraveti murati picanti din: castraveti murati, zahar, sos iute, fulgi de ardei rosu, usturoi. Ingrediente: 2 borcane castraveti murati 4 cesti zahar 2 linguri sos iute ¼ – ½ lingurita fulgi de ardei rosu 8 catei de usturoi, curațați si zdrobiti Mod de preparare: Scurgeti sucul muraturilor si puneti feliile de…Read more »
Reteta zilei: Castraveciori murati
Castraveciori murati din: castraveti, usturoi, seminte de marar, fulgi de ardei rosu, otet de cidru de mere, apa, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 1/2 kg castraveti 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti 2 lingurite de seminte de marar 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1 cana de otet de cidru de mere 1 cana…Read more »
Castraveciori murati cu hrean
Castraveciori murati cu hrean din: castraveti, sare grunjoasa, hrean, usturoi, tarhon, marar, otet. Ingrediente: 4 kg castraveti 8 linguri sare grunjoasa 4 radacini hrean 4 catei de usturoi 1 legatura mare tarhon 8 fire marar uscat 250 ml otet Mod de preparare: Se prepara o saramura: se amesteca 4 linguri de sare cu 4…Read more »