Risotto cu inimi de anghinare din: orez, piept de pui, anghinarem ceapa, vin, parmezan, smantana, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 150 g orez un litru supă de pasăre 300 g piept de pui un borcan inimi de anghinare 2 linguri ciuperci conservate o ceapă 100 ml vin alb sec 60 g parmezan ras 200 […]
Risotto cu iaurt
PrinteazaRisotto cu iaurt din: orez, ceapa, unt, vermut, concentrat de pui, sare, piper, iaurt natur, foi de busuioc.
- 300 g orez cu bob rotund
- o ceapa
- 25 g unt
- 50 ml vermut sec
- 2 cuburi concentrat de pui
- sare
- piper
pentru servit:
- 250 g iaurt natur
- cateva foi de busuioc
Mod de preparare:
Se pune concentratul de pui într-un litru de apă clocotită şi se obţine supa.
Ceapa mărunţită se căleşte în unt topit şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă orezul. Se lasă puţin, apoi se toarnă vermutul şi un polonic de supă.
Se lasă să fiarbă şi, când scade zeama, se adau¬gă alt polonic de supă, şi tot aşa până se termină.
Apoi, se trage orezul de pe foc şi se condimentează cu sare şi piper. Busuiocul se pune în iaurt şi se serveşte cu orez.
Risotto cu iaurt
Pofta buna!
poate iti place si:
Risotto cu ardei copt din: ardei gras, ulei de masline, usturoi, rosii, dafin, supa, orez, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 3 ardei grasi 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 2 cutii de 400gr rosii tocate 2 frunze de dafin 1.5 l supa 450gr orez arborio 6 frunze de busuioc, tocat sare si […]
Pofta buna!