Fleica de porc umpluta
PrinteazaFleica de porc umpluta din: fleica de porc, ceapa, ulei de masline, smochine, amestec de condiment picant, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimbru, patrunjel, vin.
- 1,5 kg fleica de porc cu sorici, crestat in diagonala
- 3 linguri ceapa tocata marunt
- 2 linguri ulei de masline
- 50 g smochine deshidratate – optionail, poti inlocui cuc astane coapte
- 1 lingurita amestec de condiment picant
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura cimbru, tocat
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
- 150 ml vin
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Opăreşte bucata de şorici cu apă clocotindă şi apoi şterge-o cu hârtie absorbantă. Aşază carnea pe suprafaţa de lucru cu şoriciul în jos şi taie stratul de grăsime cu şorici dar lasă netăiat pe circa o treime.
Prăjeşte ceapa în ulei 5 min. Adaugă smochinele – dacă foloseşti – condimentul, coaja rasă şi zeama de lămâie şi verdeaţa. Lasă deoparte până se răcoreşte şi apoi unge carnea într-un strat.
Rulează bucata de carne începând de la capătul necrestat şi leagă cu aţă. Aşază carnea pe grătarul metalic pus pe tava de copt şi dă la cuptor 25 min. Micşorează temperatura la 3/160°C, adaugă vinul şi
150 ml apă şi dă din nou la cuptor 2 ore. Aşază friptura pe platou preîncălzit şi lasă să stea deoparte 20 min înainte de a tăia.
Serveşte feliile de friptură cu sosurile din tavă. Dacă preferi sosul gros, atunci adaugă în sosurile din tavă 300 ml concentrat de pui, 1 linguriţă amidon dizolvat în puţină apă rece şi fierbe 10 min, până când se îngroaşă.
Fleica de porc umpluta
Pofta buna!