Prăjitură cu firimituri si mere
PrinteazaPrăjitură cu firimituri si mere din: unt, faina, ulei, ou, sare, apa, firimituri, zahar brun, faina, unt, mere.
- 100 g unt
- 200 g faina
- 20 ml ulei
- un ou
- un praf sare
- 100 ml apa
- pentru firimituri
- 225 g zahar brun
- 225 g faina
- 120 g unt
pentru umplutura:
- 8 mere
- 20 g unt
- 40 g zahar brun
Mod de preparare:
Intr-un castron, i se face un gol la mijloc, unde se pun uleiul, untul topit, sarea si oul. Se amestecă cu degetele si apoi se adaugă apă puţin câte puţin. Se formează un aluat omogen care se adună într-o bilă si se lasă 30 de minute să se odihnească.
Pentru firimituri, zahărul si făina se amestecă. Se adaugă untul si se omogenizează bine. Apoi aluatul obţinut se desface cu degetele exact ca si cum s-ar presăra făină. Se lasă deoparte.
Se curăţă merele si se taie cuburi. Intr-o tigaie, se pun 20 g unt, merele si zahărul. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute. In forma de copt se pune aluatul de bază, apoi merele şi se presară firimiturile. Se dă la cuptor 30 de minute.
Prăjitură cu firimituri si mere
Pofta buna!