Cartofi feliati si rumeniti

Printeaza

Cartofi feliati si rumeniti din: cartofi, usturoi, foi de dafin, vin alb, unt, ulei de masline.

Ingrediente:Cartofi_feliati_si_rumeniti

  • 12 cartofi de marime potrivita
  • 3 catei de usturoi, taiat felii
  • 6 foi de dafin, rupte pe jumatate
  • 175 ml vin alb sec
  • 50 g unt, taiat bucati
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Crestează adânc cartofii la distanţă de 3 mm.

Pune câteva feliuţe de usturoi şi foi de dafin între felii şi aşază într-un vas rezistent la cuptor suficient de mare încât să-i cuprindă pe toţi.

Toarnă vinul şi 75 ml apă, adaugă untul şi presară sare grunjoasă şi piper.

Dă la cuptor 1 oră; ai grijă să ungi frecvent cu sucul din tavă pentru a se rumeni şi pătrunde uniform, până când lichidul se absoarbe complet.

Cartofi feliati si rumeniti

Cartofi_feliati_si_rumeniti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.