Supa cu ardei copti, naut si cuscus
PrinteazaSupa cu ardei copti, naut si cuscus din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, ras el hanout, scortisoara, ardei copti, rosii tocate, supa de legume, naut, lamaie conservate, miere, cuscus.
- 1 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
- 1 lingura de ghimbir proaspat, ras
- 1 lingurita de chimion
- 1 lingurita de ras el hanout
- 1/4 lingurita de scortisoara
- 200 g de ardei copti, din borcan
- 2 conserve a cate 400 g de rosii tocate
- 400 ml supa de legume
- 400 g de naut, din conserva, scurs si clatit
- 2 lamai conservate, coaja tocata
- 1 lingura de miere
- 50 g de cuscus integral
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală mare cu capac.
Pune ceapa şi usturoiul, acoperă şi căleşte-le 5 minute, amestecând o dată, la jumătatea timpului. Adaugă ardeiul iute, ghimbirul, chimionul, ras el hanout şi scorţişoara şi căleşte totul 1 minut.
Pune şi ardeii, roşiile şi supa. Adu la punctul de fierbere, apoi micşorează focul, pune capacul şi lasă supa să fiarbă 10 minute.
Pasează supa cu un blender vertical sau în robotul de bucătărie.
Transfer-o la loc în oală şi mai adaugă apă pentru a o subţia, dacă vrei. Incorporează năutul, lămâile conservate, mierea, sare şi piper.
Dacă mănânci supa imediat, adaugă cuşcuşul şi încălzeşte-l 5 minute.
Supa cu ardei copti, naut si cuscus
Pofta buna!