Legume cu spanac
PrinteazaLegume cu spanac din: spanac, amestec de ciuperci, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, orez, patrunjel, sare, piper, smantana, castarveti verzi.
- 800 g spanac
- 500 g amestec de ciuperci
- 3 ardei capia
- o ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 50 g unt
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml lapte dulce
- 100 g orez integral
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
- smantana
- castraveti verzi
Mod de preparare:
Orezul se clăteşte în apă rece până se elimină amidonul, se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge şi se pune într-un bol. Spanacul se spală bine de pământ şi nisip, se toacă mărunt şi se opăreşte cinci minute în apă clocotită.
Se scoate cu o spumieră şi se pune într-o strecurătoare. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la călit în uleiul încins. Se adaugă ceapa roşie tăiată peştişori sau cubuleţe şi se căleşte alături de ardei. Se pune amestecul de ciuperci, se condimentează şi se prăjesc 10 minute.
Se presară usturoiul curăţat de foi şi tăiat felii, se mai ţin cinci minute pe foc, apoi se păstrează la cald. într-o cratiţă separată se pune untul şi, când s-a topit, se adaugă spanacul, laptele dulce, sare, piper şi pătrunjel tocat după gust.
Se lasa sa fiarba 10 minute, se ia de pe foc si se serveste alaturi de orezul fiert si amestecul de ciuperci.
Se serveste totul ca atare sau cu un sos din castraveti verzi rasi si smantana.
Legume cu spanac
Pofta buna!
O sa incerc sa fac si eu legumele astea cu spanac