Fursecuri însiropate
PrinteazaFursecuri însiropate din: faina, ou, zahar pudra, pudra de migdale, unt, praf de copt, suc de lamaie, fistic.
- 250 g faina
- un ou
- 75 g zahar pudra
- 75 g pudra de migdale
- 125 g unt
- 1/2 lingurita praf de copt
pentru sirop:
- 600 g zahar
- 300 ml apa
- sucul unei jumatati de lamaie
pentru servit:
- o lingurita fistic macinat
Mod de preparare:
Se face întâi siropul pentru care zahărul, apa si sucul de lămâie se fierb 5 minute şi se lasă deoparte.
Pentru aluat, se amestecă făina, zahărul, oul, untul, praful de copt si făina de migdale. Se mixează până se obţine un aluat omogen.
Aluatul se împarte în mici bile de mărimea unei nuci care se asază în tava de copt unsă foarte puţin. Se trec dinţii unei furculiţe şi se coc pentru 30 de minute.
După ce s-au copt, imediat ce se scot din cuptor, se însiropează si se presară fistic măcinat.
Fursecuri însiropate
Pofta buna!