Fursecuri fara ou
PrinteazaFursecuri fara ou din: unt, zahar pudra, faina, nucsoara, cardamom, praf de copt, sare, miere, fistic.
- 120 g unt
- 65 g zahar pudra
- 120 g faina
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita cardamom
- 1/4 lingurita praf de copt
- un praf sare
pentru copt:
- o lingura miere
- o lingura fistic
Mod de preparare:
Untul moale, la temperatura camerei, se freacă bine cu zahărul, până ce se obţine o cremă. Făina se amestecă bine cu sarea si praful de copt si apoi se cern. Se pune lingură cu lingură peste crema de unt şi se amestecă bine.
Se adaugă cardamomul şi scorţişoara şi se obţine un aluat moale. Se înveleşte în folie alimentară şi se dă la frigider pentru 20 de minute. Se scoate de la frigider si se frământă un pic.
Se rup 12-15 bucăţi care se modelează în bile. Se asază în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Se topeşte mierea la bain-marie şi, cu o pensulă, se ung puţin fursecurile din tavă, acolo unde se pun boabe de fistic mărunţite. Se coc fursecurile timp de 25 de minute.
Fursecuri fara ou
Pofta buna!