Mille-feuille cu cremă de pere
PrinteazaMille-feuille cu cremă de pere din: foi de placinta, pere, lapte, zahar tos, oua, amidon alimentar, zahar vanilat, sare, migdale, seminte de dovleac, gelatina, nuca de cocos, zahar pudra, unt.
- un pachet foi de placinta
- 4 pere
- 500 ml lapte
- 100 g zahar tos
- 3 oua
- 50 g amidon alimentar
- zahar vanilinat
- sare
- 100 g migdale
- 50 g seminte de dovleac
- 5 g gelatina alimentara
- 20 g nuca de cocos
- 50 g zahar pudra
- 50 g unt
Mod de preparare:
Foile de placinta se taie dreptunghi sau patrate, se ung cu unt topit si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu până încep să devină aurii, se scot pe un platou şi se lasă la răcit.
Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă, apoi se topeşte la bain-marie. Perele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe, se taie cuburi şi se pasează.
Laptele dulce se amestecă într-un bol cu ouăle, un sfert de lin¬guriţă cu sare, zahărul tos şi amidonul. Se pure la fiert la bain-mari amestecându-se din când în când c să nu se lipească.
Când s-a îngroşat crema, se ia de pe foc, se adaugă piurei de pere şi gelatina topită, dou pliculeţe cu zahăr vanilinat, seminţele de dovleac şi migdalele tocate
Se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredientele se ung dreptunghiurile sau pătratele de aluat cu cremă, se presară nuca de cocos si zahăr pudră şi s servesc imediat.
Mille-feuille cu cremă de pere
Pofta buna!