Sushi cu ou – O delicatesă japoneză simplă și delicioasă – cunoscut sub numele de Tamago Sushi, este o delicatesă japoneză apreciată pentru simplitatea și gustul său rafinat. Acest tip de sushi folosește o omletă dulce și delicată, care se îmbină perfect cu orezul sushi bine preparat. Ideal pentru iubitorii de sushi și pentru cei […]
Dulceata de pere cu ghimbir
PrinteazaDulceata de pere cu ghimbir din: lamai, pere, ghimbir, zahar, gelfix, scortisoara.
Ingrediente:
- 3 lamai
- circa 1,2 kg pere
- 40 g ghimbir proaspat
- circa 1 kg zahar
- 1 plic gelfix
- 2 batoane de scortisoara
Mod de preparare:
stoarce sucul de la lămâi. spală perele, se decojesc, se taie sferturi şi se golesc de sâmburi; se taie mărunt şi se amestecă imediat cu suc de lămâie; se pasează. decojeşte ghimbirul, se taie cuburi şi se înglobează imediat în compoziţia de pere.
cântăreşte piureul de fructe şi se potriveşte cantitatea de zahăr şi de gelfix, conform indicaţiilor de pe ambalajul acestuia.
amestecă totul şi se adaugă scorţişoară. dă în fiert amestecând continuu şi se lasă apoi să fiarbă 1 min.
scot batoanele de scorţişoară. toarnă dulceaţa în borcane şi se închid ermetic.
Dulceata de pere cu ghimbir
Pofta buna!
Musaca Grecească Tradițională cu Vinete
Musaca Grecească Tradițională cu Vinete – Combină vinetele suculente, un strat generos de carne tocată, și un topping cremos de sos bechamel, oferind o explozie de gusturi la fiecare mușcătură. Originară din Grecia, musacaua este un fel de mâncare complex, dar extrem de satisfăcător, perfect pentru mesele în familie sau pentru ocaziile speciale. Vinetele, ingredientul […]