Cannelloni cu urdă, conopidă şi sos
PrinteazaCannelloni cu urdă, conopidă şi sos din: cannelloni, urda, conopida, busuioc, marar, condiment din legume, oregano, cascaval, sare, unt, lapte, nucsoara, frunze de menta.
- 12 cannelloni
- 300 g urda dulce
- 200 g conopida
- cate 1/2 lingurita busuioc, marar uscat si condiment din legume
- 1/4 lingurita oregano
- 50 g cascaval
- sare
- 10 g unt pentru forma
pentru sosul bechamel:
- cate 1 lingura unt si faina
- 1 cana lapte
- sare
- piper
- 1 praf de nucsoara
pentru decor:
- 1 lamaie cateva frunze de menta
Mod de preparare:
Fierbi conopida 2-3 minute în apă cu sare, apoi o mărunţeşti şi o amesteci cu urda, condimentele, măra¬rul şi puţină sare. Cu acest amestec umpli cannelloni.
Aşezi pastele într-un vas termorezistent uns cu unt şi torni 200 ml apă în care ai dizolvat 1/2 linguriţă condiment din legume.
Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. După ce au trecut 15 minute, întorci tuburile de cannelloni, pentru a fierbe uniform şi presari caşcavalul ras.
Continui coacerea la foc mediu, până când caşcavalul se topeşte şi se rumeneşte.
Pentru sos, topeşti untul la foc mic, presari făina şi amesteci energic, apoi subţiezi treptat cu laptele cald. Fierbi sosul 5 minute, iar când a căpătat con¬sistenţa smântânii, adaugi piper, sare şi nucşoară. Ornezi preparatul cu coajă de lămâie şi mentă.
Cannelloni cu urdă, conopidă şi sos
Pofta buna!