Cannelloni cu urdă, conopidă şi sos

Printeaza

Cannelloni cu urdă, conopidă şi sos din: cannelloni, urda, conopida, busuioc, marar, condiment din legume, oregano, cascaval, sare, unt, lapte, nucsoara, frunze de menta.

Ingrediente:Cannelloni_cu_urda_conopida_si_sos

  • 12 cannelloni
  • 300 g urda dulce
  • 200 g conopida
  • cate 1/2 lingurita busuioc, marar uscat si condiment din legume
  • 1/4 lingurita oregano
  • 50 g cascaval
  • sare
  • 10 g unt pentru forma

pentru sosul bechamel:

  • cate 1 lingura unt si faina
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper
  • 1 praf de nucsoara

pentru decor:

  • 1 lamaie cateva frunze de menta

 

Mod de preparare:

Fierbi conopida 2-3 minute în apă cu sare, apoi o mărunţeşti şi o amesteci cu urda, condimentele, măra¬rul şi puţină sare. Cu acest amestec umpli cannelloni.

Aşezi pastele într-un vas termorezistent uns cu unt şi torni 200 ml apă în care ai dizolvat 1/2 linguriţă condiment din legume.

Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. După ce au trecut 15 minute, întorci tuburile de cannelloni, pentru a fierbe uniform şi presari caşcavalul ras.

Continui coacerea la foc mediu, până când caşcavalul se topeşte şi se rumeneşte.

Pentru sos, topeşti untul la foc mic, presari făina şi amesteci energic, apoi subţiezi treptat cu laptele cald. Fierbi sosul 5 minute, iar când a căpătat con¬sistenţa smântânii, adaugi piper, sare şi nucşoară. Ornezi preparatul cu coajă de lămâie şi mentă.

Cannelloni cu urdă, conopidă şi sos

Cannelloni_cu_urda_conopida_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.