Varza acra cu carne de porc
PrinteazaVarza acra cu carne de porc
- 1 varză acră
- 500 g carne mai grasă de porc
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 foaie de dafin
- cimbru
- 1 legătură mărar
- 3 linguri pastă de ardei
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli bine varza şi dacă este prea acră sau prea sărată o ţii în apă rece 15-20 de minute, după care o toci mărunt. Carnea o porţionezi, o rumeneşti puţin, o scoţi pe o farfurie şi o dai deoparte.
In grăsimea rămasă căleşti morcovul ras şi ceapa tăiată mărunt, adaugi şi varza şi le prăjeşti împreună câteva minute. Pui apoi 1 cană de apă, carnea rumenită, potriveşti de sare şi condimente şi dai cratiţa la cuptor, la foc potrivit.
După o oră scoţi varza, adaugi pasta de ardei, mărarul tocat fin şi o mai dai la cuptor pentru încă o oră.
Varză acră cu carne de porc
Poftă bună!