Piept de pui crocant

Printeaza

Piept de pui crocant din: lapte batut, usturoi, pipet de pui, pesmet alb, faina, boia de ardei, pudra de mustar, cimbru, pudra de ardei iute, piper negru, ulei de rapita.

Ingrediente:

  • 150 ml de lapte batut
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 bucati piept de pui, fara os si fara piele (in greutate totala de 550 g)
  • 50 g pesmet alb
  • 2 linguri de faina
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1/4 lingurita pudra de mustar englezesc
  • 1/4 lingurita de cimbru uscat
  • 1/4 lingurita pudra de ardei iute
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 3 linguri ulei de rapita

 

Mod de preparare:

Toarnă laptele bătut într-o farfurie adâncă mare şi adaugă în el usturoiul. Taie pieptul de pui în felii groase, de circa 10cm lungime şi 3-4cm lăţime. Tăvăleşte carnea prin laptele bătut şi ţine farfuria în frigider 1-2 ore sau, preferabil, peste noapte.

Intre timp, încinge o tigaie mare nonaderentă şi pune în ea pesmetul panko şi făina. Prăjeşte-le uscat timp de 2-3 minute, amestecând periodic pentru a se rumeni uniform fără a se arde.

Transferă pesmetul într-un bol şi adaugă boiaua de ardei, muştarul, cimbrul, pudra de ardei iute, piperul şi un vârf de sare de mare. Pune bolul deoparte.

Când eşti gata să găteşti puiul, încinge cuptorul la 230°C. Tapetează cu folie de aluminiu o tavă şi pune pe ea un grătar (preferabil nonaderent).

Transferă jumătate din cantitatea de pesmet într-o pungă de plastic mare. Scoate din laptele bătut jumătate din cantitatea de piept de pui, lăsând marinada pe el.

Aşază carnea în punga de plastic, sigileaz-o şi agit-o bine, pentru ca puiul să se acopere de pesmet (dacă vrei, poţi face această operaţiune cu întreaga cantitate de pesmet şi de pui, dar e mai uşor să o împărţi în două tranşe). Scoate puiul din pungă.

Incinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare şi prăjeşte în ea bucăţile de pui timp de 1 1/2 minute fără să le mişti. Intoarce-le pe cealaltă parte, adaugă 1/2 lingură de ulei şi continuă să prăjeşti carnea 1 minut, astfel incat sa devina aurie pe ambele parti.

Folosind un cleste transfera aceste bucati pe gratar. Repeta pasii cu restul de peste, ulei si pui.

Piept de pui crocant

Piept_de_pui_crocant

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.