Salata de fasole cu ceapa rosie si rosii
PrinteazaSalata de fasole cu ceapa rosie si rosii din: fasole, mustar, otet de vin alb, ulei, fasole boabe, ceapa rosie, salata verde, rosii.
- 600 g fasole verde din conserva (asorata, galbena si verde)
- 1 lingurita mustar
- 3 linguri otet de vin alb
- 3 linguri ulei
- 1 conserva fasole boabe
- 1 ceapa rosie
- 1 salata verde
- 200 g rosii
Mod de preparare:
Se lasă să se scurgă păstăile şi boabele de fasole. Oul se fierbe tare 10 min., se trece prin jet de apă rece, se decojeşte şi se taie jumătăţi. Se scoate gălbenuşul şi se pasează cu muştar, sare, piper, oţet şi ulei. Se adaugă cimbru. Se curăţă ceapa şi se taie peştişori.
Intr-un castron, se amestecă fasolea boabe şi ceapa împreună cu păstaile de fasole şi cu vinegretă. Se lasă să se marineze 60 min.
Se curăţă salata, se spală, se taie bucăţi. Se spală roşiile şi se taie sferturi. Se aşază fasolea cu roşiile şi salata într-o cutie şi se închide etanş. înainte de servire se presară, eventual, verdeaţă din plic.
Salata de fasole cu ceapa rosie si rosii
Pofta buna!