Gutui cu firimituri la cuptor
PrinteazaGutui cu firimituri la cuptor din: gutui, faina, nuci, zahar brun, unt, scortisoara.
- 600 g guiti
- 125 g faina
- 80 g nuci
- 125 g zahar brun
- 125 g unt
- scortisoara, dupa gust
Mod de preparare:
Se spală, se taie şi se curăţă gutuile de seminţe şi apoi se pun la fiert 20 de minute în apă clocotită. Se amestecă făina cu 80 g zahăr brun şi apoi se adaugă untul moale.
Se amestecă şi se desface cu degetele pentru a obţine o compoziţie nisipoasă.
Gutuile fierte se mixează şi piureul se amestecă bine cu restul zahărului. Intr-un vas de cuptor se pun straturi alternative de piure si nuci măcinate şi se acoperă cu aluatul nisipos.
Se presară cu scorţişoară şi se dă la cuptor pentru 40 de minute.
Gutui cu firimituri la cuptor
Pofta buna!