Paste cu sos de vin, smântână şi legume
PrinteazaPaste cu sos de vin, smântână şi legume din: paste, sparanghel, fasole verde, mazare, fasole lata, ceapa, ulei, usturoi, ciuperci, faina, vin alb sec, smantana, menta, piper, sare, salvie.
- 350 g paste
- 200 g sparanghel
- 200 g fasole verde
- 200 g mazare
- 200 g fasole lata cu boabe
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 2 catei de usturoi
- 150 g ciuperci
- 1 lingura faina
- 225 ml vin alb sec
- 2 linguri smantana
- patunjel sau menta verde
- piper
- sare
- 4 frunze de salvie verzi
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu sare şi le scurgi. In acest timp, tai sparanghelul în bucăţi de 4 cm lungime şi laşi deoparte vârfurile. Fierbi timp de 5 minute tijele de sparanghel, păs- tăile tăiate în bucăţi şi mazărea.
Adaugi vârfurile de sparanghel şi continui fierberea 2 minute, apoi scurgi legumele.
Intr-o tigaie cu uleiul încins, căleşti ceapa tocată, până se înmoaie. Adaugi usturoiul şi ciupercile curăţate, mărunţite şi le căleşti încă 2 minute.
Incorporezi făina, apoi torni treptat vinul şi laşi sosul să fiarbă la foc mic, până când se îngroaşă. înglobezi în sos smântână şi verdeţurile tăiate mărunt, piper şi sare după gust.
Amesteci sosul alb cu legumele calde şi le încălzeşti 2 minute, fără să dea în clocot.
Repartizezi în farfurii pastele, sosul de legume şi salvia.
Paste cu sos de vin, smântână şi legume
Pofta buna!