Legume cu sos si coriandru
PrinteazaLegume cu sos si coriandru din: conopida, broccoli, ardei gras, frunze de coriandru, ulei de arahide, unt de arahide, lapte de cocos, zeama de lamaie verde, sos de ardei iute, sos de soia, sare.
- 300 g conopida
- 300 g broccoli
- 1 ardei gras rosu
- 4 linguri frunze de coriandru tocate
- 1 lingura ulei de arahide
pentru sos:
- 100 g unt de arahide
- 200 g lapte de cocos
- 2 lingurite zeama de lamaie verde
- 1 lingura sos de ardei iute
- 2 linguri sos de soia
- sare
Mod de preparare:
Desfaci conopida şi broccoli în bucheţele şi le pui 10 minute în apă rece cu puţină sare. Tai ardeiul curăţat în cubuleţe mai mari.
Intr-o tigaie mare, încingi uleiul de arahide şi sotezi bucheţelele de conopidă, broccoli şi cubuleţele de ardei gras, amestecând uşor, până se înmoaie puţin.
Intre timp, prepari sosul satay. Combini într-o crăticioară toate ingredientele pentru sos şi le amesteci pe foc mediu, până când sosul se omogenizează. îl torni peste legumele sotate şi le amesteci pe foc încă 3 minute.
Serveşti imediat, presărând deasupra coriandru tocat.
Legume cu sos si coriandru
Pofta buna!
Nu stiu ce e asa de renumit, insa mie nu-mi place corinadrul.