Rasol de pastrav cu legume
PrinteazaRasol de pastrav cu legume din: sare, suc de lamaie, otet, vin alb, ceapa, cuisor, foaie de dafin, morcov, praz, telina verde, cimbru, pastravi, unt, faina, galbenus.
- 2 linguri sare
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 linguri otet
- 200 ml vin alb
- 1/2 ceapa
- 1 cuisoar
- 1 foaie de dafin
- 1 morcov
- 1 fir praz
- 1 fir telina verde
- cimbru
- 4 pastravi
- 100 g unt
- 15 g faina
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Se toarnă într-o oală 2 l de apă; se adaugă sare, suc de lămâie, oţet şi vin. Se curăţă ceapa şi se înfig în ea cuişorul şi foaia de dafin. Se curăţă morcovul, prazul şi ţelina; se taie grosier şi se adaugă toate în oala cu apă.
Se adauga cimbru si se da in clocot. Se fierbe 20 de minute. Se adauga apoi pastravii in zema si se lasa sa fiarba circa 15 minute. pestele este gata atunci cand se pot desprinde cu usurinta inotatoarele.
Se amesteca untul cu faina si se modeleaza o bila. Se toarna supa intr-o oala si se pune la fiert. Se asaza inauntru bile de aluat si se lasa sa fiarba la foc moale, circa 5 minute. In final, se bate galbenusul si se adauga in sos; nu se mai lasa sa fiarba.
Sosul se potriveste de suc de lamaie, sare si piper, dupa gust. pastravii se servesc pe farfurii preincalzite, cu sos si felii de lamaie.
Rasol de pastrav cu legume
Pofta buna!
Foarte bun rasolul de peste