Paine cu nuci si seminte de in
PrinteazaPaine cu nuci si seminte de in din: drojdie, miere, faina integrala, seminte de in, sare, seminte de susan, nuci tocate.
- 1 cub drojdie
- 1 lingurita miere
- 1 kg faina integrala
- 100 g seminte de in
- sare
- 100 g seminte de susan
- 300 g nuci tocate
Mod de preparare:
In robotul de bucătărie se amestecă 1 l de apă caldă cu drojdie şi 1 linguriţă de miere. Se adaugă făina, sarea, seminţele de in, susanul şi nucile. Se frământă cu mixerul cca 5 min.
Se ung cu unt şi se tapetează cu făină 2 forme de chec; se repartizează aluatul.
Se acoperă cu folie transparentă. Se aşază în cuptorul încălzit la 50 °C, având alături o cană de apă fierbinte. Se lasă să crească 30 min.
Pâinile se coc 1 oră la 220 °C (sunt gata când sună a gol). Se lasă să se răcească şi se servesc cu brânză de vaci şi ceapă verde.
Paine cu nuci si seminte de in
Pofta buna!