Cartofi la cuptor, cu sos de urzici
PrinteazaCartofi la cuptor, cu sos de urzici din: cartofi, ulei, condiment din legume, boia, patrunjel verde, urzici, faina, sare, lapte, usturoi, ulei.
- 6 cartofi mari
- 50 ml ulei
- condiment din legume uscate
- boia
- 1/2 legatura patrunjel verde
pentru sos:
- 500 g urzici proaspete sau conservate
- 2 linguri faina
- sare
- 300 ml lapte
- 1 capatana de usturoi
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. îi scurgi şi îi laşi să se răcească. Pentru sosul de urzici, le fierbi, le scurgi şi le toci mărunt. Cureţi usturoiul, îl prăjeşti 1 minut în ulei, adaugi urzicile şi făina şi amesteci.
Torni câte puţin lapte, în timp ce continui să amesteci, iar când sosul s-a îngroşat, îl sărezi după gust. Serveşti cartofii fierbinţi, împreună cu sosul de urzici.
Cartofi la cuptor, cu sos de urzici
Pofta buna!